Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τα λόγια θα μείνουνε λόγια

Σήμερα το πρωί είχα πάει γυμναστήριο, στο οποίο όπως και σε κάθε γυμναστήριο υπάρχει:

1) Ένα cd-player με ηχεία να ακούγονται σε όλο το γυμναστήριο.
2) Μια τηλεόραση μπροστά από τους διαδρόμους για να έχεις κάτι να χαζεύεις ενώ τρέχεις (αντί να χαζεύεις το μίνι της κοπέλας που περιμένει έξω στη στάση. Μη γελάτε, έχει πέσει κόσμος έτσι...).

Το γυμναστήριο μου επιπλέον έχει μπει στην ψηφιακή εποχή, με αποτέλεσμα να έχουμε και ψηφιακό σήμα. Το μόνο που μένει είναι να βάλει και NOVA για να βλέπουμε και κανένα αγώνα ενώ τρέχουμε. Άσχετο: Φαντάσου να βλέπεις τον Μέσι να τρέχει και να είσαι στο διάδρομο... ΞΕΝΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Αλλά πάμε στο προκείμενο. Σήμερα, λοιπόν, εγώ είχα τελειώσει με τον διάδρομο και ήμουν στα όργανα (τα οποία θα ήθελα να πω ότι τερματίζω αλλά μπα.... Αν θέλετε να τερματίσω κανένα παιχνίδι στο PC-PS-Xbox μετά χαράς, άλλωστε αυτά τα έρμα είναι και ο λόγος που χρειάζεται να πάω γυμναστήριο), παρατηρώ με την άκρη του ματιού μου 2 σφίχτουλες, του τύπου παραλία-ρακέτα-λάδι και στυλ, έχουν καρφωθεί και κοιτάνε την οθόνη. Λέω θα δείχνει κανένα αγώνα σε επανάληψη. Όχι κύριοι και κυρίες, έδειχνε.....(μουσική αγωνίας, drumming start) BIG BROTHER!

Και καλά σκέφτομαι, αυτοί οι 2 έτσι και αλλιώς έχουν κάψει αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα ήδη, οπότε τι είχαμε τι χάσαμε, αλλά πόσος κόσμος ακόμα βλέπει αυτά τα reality; Αρχικά να κάνω μια παρένθεση για να δικαιολογήσω και τον τίτλο. Είναι γνωστό ότι οι μεταφραστές ταινιών, κυρίως δε των τίτλων τους, δεν την παλεύουν ιδιαίτερα. Δεν θα δώσω παραδείγματα γιατί θα μας φάει όλη τη μέρα, άλλωστε όλοι έχετε δει τι εννοώ. Αλλά δείτε που το πανούργο μυαλό αυτών των μεταφραστών λειτουργεί!

Reality show στα ελληνικά μεταφράζεται "σόου πραγματικότητας". Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι σε αυτά τα παιχνίδια το μόνο που δεν βλέπει κανείς είναι τον πραγματικό εαυτό των "παικτών". Άρα το μόνο που ΔΕΝ είναι: πραγματικότητα. Οπότε τι κάνουν οι πάνσοφοι μεταφραστές; ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ! Είναι διαβολικό! Αντί να μεταφράσουν τον τίτλο και να γίνουν ρεζίλι, αφού για άλλη μια φορά ο τίτλος και το show δεν συμβαδίζουν, αφήνουν τον τίτλο αμετάφραστο! Τρομεροί, τους αξίζει ένα.... χειροκρότημα θα έλεγα αλλά φάσκελα θα φύγουν οπότε το αφήνουμε...

Και κλείνοντας την παρένθεση, ας επιστρέψω στο θέμα μου, δηλαδή τα reality. Να σας ζητήσω συγνώμη για τα λάθη που μπορεί να κάνω, αλλά δεν έχω δει ποτέ μου αυτές τις μ@λ@κίες. Αυτό που εσείς λέτε διασκέδαση εγώ το λέω πλύση εγκεφάλου και χάζεμα. Ναι η τηλεόραση είναι έτσι και αλλιώς χάζεμα, αλλά μερικές φορές καταντάει αηδία. Να κάθομαι και να βλέπω τι κάνουν 5 ξέκωλα και 6 στερημένοι σε ένα σπίτι. Αν θέλω τσόντα έχει πολλά link το internet δεν χρειάζεται να βλέπω reality. Αν θέλω να χάσω το χρόνο μου μπορώ να βγω στο μπαλκόνι και να κοιτάω το δρόμο. Είναι το ίδιο ανούσιο μόνο που:

1)Μπορεί και να περάσει κάποιος που ξέρω, άρα κάτι θα πω ή κάτι θα παρατηρήσω.
2)Δεν καίω κανένα εγκεφαλικό κύτταρο, αφού αν δεν γίνει τίποτα δε σκέφτομαι και τίποτα, άρα ο εγκέφαλος μένει ανενεργός.
3)Στην ξεφτίλα δεν χαλάω τα μάτια μου και γλυτώνω την ακτινοβολία (την οποία τρώω στη μούρη όση ώρα γράφω για να σας σώσω! Είδατε τι θυσία γίνομαι;).

Αλλά το βασικό πλύσιμο εγκεφάλου είναι η κατηγορία στην οποία ανήκουν όλες αυτές οι.... εκπομπές.(θεωρώ περισσότερο ωφέλιμες της εκπομπές CO2, εκεί τουλάχιστον έγινε κάποια διεργασία που μπορεί να φανεί χρήσιμη). Reality. Δηλαδή σε κάνουν να πιστεύεις ότι έτσι είναι η πραγματικότητα. Ότι όλοι μαχαιρώνουν πισώπλατα όλους, ότι υπάρχουν κλίκες, ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Ε όχι λοιπόν, αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Η τουλάχιστον δεν είναι όλη η πραγματικότητα. Υπάρχουν και στιγμές στην πραγματική ζωή που βλέπει κανείς ανιδιοτέλεια, αγάπη και συμπόνοια χωρίς προσωπικό συμφέρον και υπάρχουν άνθρωποι που τα συναισθήματα αυτά τα δείχνουν χωρίς να αποσκοπούν στα 150-200.000 ευρώ.

If you want a reality show, OPEN A FUCKING WINDOW!

ΥΓ 1: Ναι όπως καταλάβατε δε τα πάω μια τα reality.

ΥΓ 2: Ναι επίσης καταλάβατε είμαι γενικά φορτωμένος αυτόν τον καιρό. Μη το ψάχνετε, ούτε εγώ που το έχασα δε το ψάχνω.

ΥΓ 3: Παρατήρηση: Και κάτι εκπομπές του Star και όχι μόνο είναι κάτι σαν reality, μόνο που εκεί τα σούργελα δε ξεφτιλίζονται για να βγάλουν λεφτά, έχουν ήδη λεφτά και ξεφτιλίζονται.

ΥΓ 4: Είμαι ο Dreiko και μόλις έριξα ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κράξιμο. Και νιώθω πολύ καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου